Language

hr
en
de

Smotra sirnica

Supetar, island of Brac


Exhibition

Food

22.04.2019.

Durchsuchen! ↓

Smotra sirnica

Narodna knjižnica Sutivan i Turistička zajednica Grada Supetra organiziraju ovogodišnju «7. smotru sirnica otoka Brača», tradicijsku gastronomsku manifestaciju koja će se održati na Uskrsni ponedjeljak 22. travnja 2019. u Supetru na terasi hotela OSAM.

Manifestaciju je pokrenula 2011. godine Narodna knjižnica Sutivan sa idejom da se održava svake godine u drugom bračkom mjestu tako da su domaćini Smotre do sada bili: Sutivan, Nerežišća, Škrip, Selca, Bol, Postira i ove godine Supetar.

Cilj događanja je okupiti uzorke sirnica (pinci) iz što više bračkih mjesta kako bi utvrdili koliko su očuvane gastronomske tradicije otoka u pripremi omiljenih Uskršnjih kolača i druženje uz razmjenu iskustava, recepata, savjeta i ideja. Mjesto sa najvišim brojem bodova među prijavljenim sirnicama osvaja laskavu titulu „Čuvara kulinarske tradicije otoka Brača“ za tekuću godinu.

Manifestacija svojim karakterom opravdava uvrštenje otoka Brača i Hvara na UNESCO-vu Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine svijeta pod imenom «Mediteranska prehrana».

Pozivamo sve čuvare i ljubitelje kulinarske tradicije otoka Brača da nam se pridruže i ove godine u ugodnom druženju uz kulturno-zabavni program koji organizira domaćin Turistička zajednica Grada Supetra i prigodnu degustaciju sirnica nakon završetka ocjenjivanja. Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

Hotel Osam

11:00

Frequently asked questions

BEST OF BRAČ

Das Beste von Brač an einer Stelle!